Agrárpiaci jelentések – Baromfi

XIV. évfolyam 1. szám

Leírás

Az Európai Bizottság adatai szerint a baromfihús részben pótolni tudta a Közösségben fellépő marha- és sertés – húshiányt 2013-ban. Az EU baromfihús-termelése megtartotta a folyamatosan növekvő tendenciáját és 0,7 százalékkal emelkedett 2013-ban az előző évihez képest. A baromfihús-termelés évente átlagosan 0,8 százalékkal növekszik 2023-ig, amikor a kibocsátás várhatóan eléri a 13,6 millió tonnát. A baromfihús egy főre jutó fogyasztása folyamatosan növekedett az elmúlt években, és 2013-ban 21,12 kg-ot ért el. A jelentés szerint az EU baromfihúsexportja 1,1 százalékkal emelkedett 2013-ban, ugyanakkor 1,2 százalékkal fog csökkenni 2014-ben. Az import nem változott 2013-ban, 2014-ben várhatóan 0,5 százalékkal mérséklődik. Az Európai Bizottság adatai alapján 2013-ban 194,9 euró/100 kg volt az egész csirke uniós átlagára, ami 2,1 százalékkal haladta meg az előző év árszintjét. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (296 forint/kg) 10 százalékkal volt magasabb 2013-ban az egy évvel korábbinál.

További információk

Szerzők

,

Év

2014

Szakterület

Q02 – Árupiacok, Q11 – Aggregált kínálat és kereslet elemzés – Árak

ISSN

1418-2130

Nyelv

magyar