Leírás
Az OECD-FAO hosszú távú előrevetítése szerint a világ baromfihús-termelése 15,6 százalékkal 131,6 millió tonnára emelkedhet 2026-ra a 2014–2016 közötti időszak átlagához viszonyítva és évente átlagosan 1,2 százalékkal emelkedik a 2017-re becsült 118 millió tonnához képest. Az Európai Bizottság adatai szerint 2017 első 32 hetében 181,51 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára, ami 1 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év hasonló időszakának átlagára. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (247,56 forint/kilogramm) 5,3 százalékkal volt alacsonyabb 2017 32. hetében az egy évvel korábbinál. Az egész csirke feldolgozói értékesítési ára 5,4 százalékkal, a csirkecombé 7,2 százalékkal és a csirkemellé 4,5 százalékkal nőtt ugyanebben az összehasonlításban.