Agrárpiaci jelentések – Baromfi

XX. évfolyam 10. szám

Leírás

Az OECD-FAO hosszú távú előrevetítése szerint a világ baromfihús-termelése 16,3 százalékkal 145,7 millió tonnára emelkedhet 2029-re a 2017–2019 közötti időszak átlagához viszonyítva. Az Európai Bizottság adatai szerint 185 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára 2020 első hét hónapjában, ami 2,7 százalékos csökkenést jelentett az egy évvel korábbihoz képest, ugyanakkor a magyarországi ár 3,9 százalékkal 507 forint/kilogrammra emelkedett. A NAIK AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 1,3 százalékkal 255 forint/kilogrammra csökkent, míg a vágópulykáé 2,7 százalékkal 391 forint/kilogrammra emelkedett 2020 első hét hónapjában 2019 azonos időszakához viszonyítva.

További információk

Szerzők

,

Év

2020

Szakterület

Q02 – Árupiacok, Q11 – Aggregált kínálat és kereslet elemzés – Árak

ISSN

1418-2130

Nyelv

magyar