Agrárpiaci jelentések – Baromfi

XX. évfolyam 1. szám

Leírás

Az Európai Bizottság középtávú előrevetítése szerint az unió baromfihús-termelésének további növekedése várható 2030-ig. A közösség baromfihús-termelése 15,8 millió tonna lehet 2020-ban, ami 1 százalékos emelkedést jelentene az előző évihez képest. Az Európai Bizottság adatai szerint az egész csirke uniós átlagára 186 euró/100 kilogramm volt 2019-ben, nem változott számottevően a 2018. évihez képest. A NAIK AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke termelői ára (260 forint/kilogramm) 2,7 százalékkal volt magasabb ugyanekkor. A friss egész csirke feldolgozói értékesítési ára 2,3 százalékkal 491 forint/kilogrammra, a csirkecombé 3,9 százalékkal 462 forint/kilogrammra, a csirkemellé 1,9 százalékkal 1114 forint/kilogrammra emelkedett ugyanebben az összehasonlításban.

További információk

Szerzők

,

Év

2020

Szakterület

Q02 – Árupiacok, Q11 – Aggregált kínálat és kereslet elemzés – Árak

ISSN

1418-2130

Nyelv

magyar