Módszertani változások a fogyasztói árak gyűjtésében

A Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR) fontos részét képezi az élelmiszertermékek fogyasztói árainak gyűjtése, amelyben módszertani változások történtek. Az adatgyűjtést kiterjesztettük 10 üzletláncra, néhány termék esetében (pl. tej, finomliszt, napraforgó-étolaj) megkülönböztettük…

Finanszírozási workshop az AKI-ban

Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI), az Agrárminisztérium (AM) és a Magyar Bankszövetség (Bankszövetség) idén hatodik alkalommal tartotta meg „Támogatások és finanszírozási folyamatok az élelmiszer-gazdaságban” című workshopját. A szakmai találkozón az agrárfinanszírozásban…

Társadalmi innovációkat értékeltek a gazdálkodók

Az AKI Társadalomkutatási Osztályának részvételével megvalósuló FARMWELL projekt célja a gazdálkodók jóllétének társadalmi innovációk segítségével történő javítása. A projekt ún. kutatást segítő gyakorlatorientált csoportjának második workshopjára február 17–18-án került sor…