Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 203,26 forint/kilogramm volt 2025 áprilisában. A zsírtartalom 0,07 százalékpontos és a fehérjetartalom 0,03 százalékpontos romlása, valamint az alapár 2 százalékos növekedése mellett a nyerstej átlagára nem változott lényegesen 2025 áprilisában a 2025. márciusihoz képest, ugyanakkor 22 százalékkal meghaladta az előző év azonos hónapjának átlagárát.
Az AKI PÁIR adatai szerint 2025 áprilisában az előző hónaphoz képest a tejföl és a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos friss tej feldolgozói értékesítési ára stagnált, míg a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos UHT-tejé (–1 százalék), az 1,5 százalék zsírtartalmú dobozos UHT-tejé és az adagolt vajé (egyaránt –2 százalék), a gyümölcsös joghurté (–3 százalék), a trappista sajté (–4 százalék) csökkent.
A KSH adatai szerint a 2,8 százalék zsírtartalmú ESL-tej fogyasztói ára (–9 százalék), a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos UHT-tejé (–11 százalék), az 1,5 százalék zsírtartalmú ESL-tejé (–12 százalék), a trappista tömbsajté (–13 százalék), a 12 százalék zsírtartalmú tejfölé (–18 százalék), az adagolt vajé (–20 százalék), a 20 százalék zsírtartalmú tejfölé (–22 százalék), a gyümölcsös joghurté (–23 százalék) csökkent ugyanebben az összehasonlításban.

További információk e témában az Agrárpiaci jelentések – Tej és tejtermékek című kiadványunkban olvashatók, mely innen érhető el: 5. szám.