Leírás

A mezőgazdaságon belül a digitalizáció jelenlegi hatása messze elmarad annak valódi potenciáljától. Ennek legfőbb okai a tudás és a technológiai szakértelem széttöredezettsége, a termelők számára ígéretes üzleti példák, a technológiaszolgáltatók számára pedig ígéretes üzleti modellek hiánya. A technológiai vállalatok, befektetők, döntéshozók rendkívüli érdeklődése ellenére a digitális technológiák mezőgazdasági alkalmazása továbbra is korlátozott.

Mindezek fényében a SmartAgriHubs projekt fő célja a mezőgazdasági digitális innovációs központok európai szintű hálózatának megszilárdítása és előmozdítása a fenntartható gazdálkodás és az élelmiszer-termelés digitális átalakításának fokozása érdekében. A digitális innovációs központok páneurópai hálózata, Európa valamennyi régióját érintve, széles körű lefedettséget biztosít majd a technológiai, üzleti és ágazati szakértelem, valamint az érintett szereplők számára. A projekt elősegíti, hogy a mezőgazdasági innovációs kísérletek kritikus tömeget formáljanak, összehozva a mezőgazdasági szektort és a technológiai fejlesztőket. A hálózat hosszú távú fenntarthatóságának biztosításával új befektetők számára válik vonzóvá az agrárdigitalizáció, miközben pénzügyi támogatást nyújt harmadik feleknek nyílt felhívásokon keresztül, európai és regionális köz- és magánalapok bevonásával. A projekt célja a hálózat bővítésének lehetővé tétele és elősegítése azáltal, hogy új digitális innovációs központokat és kompetencia-központokat von be a hálózatba kapacitásépítési intézkedések révén, biztosítva, hogy a résztvevők teljes mértékben kihasználják innovációgyorsító potenciáljukat.

Partnerek
Région des Pays de la Loire
ATB – Institut für angewandte Systemtechnik Bremen GmbH
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Sieć Badawcza Łukasiewicz – Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych
IFOAM Organics Europe
Association de Coordination Technique Agricole
Luonnonvarakeskus
European Business and Innovation Centre Network
Wirelessinfo
Geoponiko Panepistimion Athinon
Wageningen University
Waterford Institute of Technology
Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek opgericht – TNO
Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V.
Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Università Cattolica del Sacro Cuore
Aurea Imaging
Universidad de Almería
Höhere Bundeslehr- und Forschungsanstalt
Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie
Landbrug & Fødevarer F.m.b.A
Projektadatok

Cím
Az innovációs potenciál kiaknázása csomópontok összekapcsolásával az európai agrár-élelmiszeripari ágazat digitális átalakulása érdekében

Rövidítés
SmartAgriHubs

Projekt azonosító
Grant Agreement (GA) N°818182

Tartam
2018. november 1. – 2022. november 30.

Kapcsolat
EU Flag

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement Nº 818182.