Leírás

A mezőgazdaságon belül a digitalizáció jelenlegi hatása messze elmarad annak valódi potenciáljától. Ennek legfőbb okai a tudás és a technológiai szakértelem széttöredezettsége, a termelők számára ígéretes üzleti példák, a technológiaszolgáltatók számára pedig ígéretes üzleti modellek hiánya. A technológiai vállalatok, befektetők, döntéshozók rendkívüli érdeklődése ellenére a digitális technológiák mezőgazdasági alkalmazása továbbra is korlátozott.

Mindezek fényében a SmartAgriHubs projekt fő célja a mezőgazdasági digitális innovációs központok európai szintű hálózatának megszilárdítása és előmozdítása a fenntartható gazdálkodás és az élelmiszer-termelés digitális átalakításának fokozása érdekében. A digitális innovációs központok páneurópai hálózata, Európa valamennyi régióját érintve, széles körű lefedettséget biztosít majd a technológiai, üzleti és ágazati szakértelem, valamint az érintett szereplők számára. A projekt elősegíti, hogy a mezőgazdasági innovációs kísérletek kritikus tömeget formáljanak, összehozva a mezőgazdasági szektort és a technológiai fejlesztőket. A hálózat hosszú távú fenntarthatóságának biztosításával új befektetők számára válik vonzóvá az agrárdigitalizáció, miközben pénzügyi támogatást nyújt harmadik feleknek nyílt felhívásokon keresztül, európai és regionális köz- és magánalapok bevonásával. A projekt célja a hálózat bővítésének lehetővé tétele és elősegítése azáltal, hogy új digitális innovációs központokat és kompetencia-központokat von be a hálózatba kapacitásépítési intézkedések révén, biztosítva, hogy a résztvevők teljes mértékben kihasználják innovációgyorsító potenciáljukat.

Partnerek
Höhere Bundeslehr- und Forschungsanstalt
Wirelessinfo
Geoponiko Panepistimion Athinon
Luonnonvarakeskus
Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V.
Région des Pays de la Loire
ATB – Institut für angewandte Systemtechnik Bremen GmbH
IFOAM Organics Europe
Waterford Institute of Technology
European Business and Innovation Centre Network
Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie
Association de Coordination Technique Agricole
Sieć Badawcza Łukasiewicz – Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych
Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Università Cattolica del Sacro Cuore
Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek opgericht – TNO
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Universidad de Almería
Wageningen University
Landbrug & Fødevarer F.m.b.A
Aurea Imaging
Projektadatok

Cím
Az innovációs potenciál kiaknázása csomópontok összekapcsolásával az európai agrár-élelmiszeripari ágazat digitális átalakulása érdekében

Rövidítés
SmartAgriHubs

Projekt azonosító
Grant Agreement (GA) N°818182

Tartam
2018. november 1. – 2022. november 30.

Kapcsolat