A nyerstej termelői ára nemzeti valutában kifejezve 2025 áprilisában az Európai Unióban és Új-Zélandon stagnált, míg az USA-ban 5 százalékkal csökkent egy hónap alatt. A világpiacon a teljes tejpor értékesítési ára (FOB Óceánia) 2025 23. hetében 46 százalékkal, a cheddar sajté 15 százalékkal, az ömlesztett vajé 9 százalékkal, a sovány tejporé 6 százalékkal emelkedett 2024 azonos hetéhez mérten.
Az AKI PÁIR adatai szerint 2025 májusában az előző hónaphoz képest az adagolt vaj feldolgozói értékesítési ára (+1 százalék) nőtt, a trappista sajté, az 1,5 és a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos UHT-tejé stagnált, a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos friss tejé, a tejfölé, a tehéntúróé és a gyümölcs joghurté (egyaránt –1 százalék) csökkent. A KSH adatai szerint a 2,8 százalék zsírtartalmú UHT-tej fogyasztói ára nem változott, a 2,8 százalék zsírtartalmú ESL-tejé, a trappista tömbsajté, a 12 és a 20 százalék zsírtartalmú tejfölé, valamint a vajé (egyaránt –1 százalék), a pasztőrözött 1,5 százalék zsírtartalmú ESL-tejé (–2 százalék), a gyümölcsös joghurté (–3 százalék) csökkent ugyanebben az összehasonlításban.

További információk e témában az Agrárpiaci jelentések – Tej és tejtermékek című kiadványunkban olvashatók, mely innen érhető el: 6. szám.