Leírás

Az idők változnak! A mezőgazdaság, az erdőgazdaság és a kapcsolódó szektorok fontos társadalmi, gazdasági és környezeti gondokkal, kihívásokkal, valamint sok izgalmas megoldással néznek szembe Európa-szerte. Gyakorlati és hatékony ötletekre van szükség, amelyek segítik a gazdákat, az erdészeket abban, hogy a széles társadalmi elvárásokat kielégítsék. Ugyanakkor sikeresen kell vezetniük a vállalkozásukat és harmóniában kell lenniük az alapvető természeti erőforrásokkal, amelyektől mindannyian függünk. Így válik az innováció a legégetőbb témává a gazdálkodók konyhaasztalától a brüsszeli találkozókig. Az innovációnak sok különböző típusa van, amelyek a mezőgazdasághoz és az erdészethez kapcsolódnak. Néhány innováció, mint például a digitalizáció, jelenleg még erősen technikai jellegű, de az innováció magában foglalja a társadalmi és gazdasági dimenziókat is.

Az innovációnak sok eleme van és sok folyamatot foglal magában. Ide tartozik a hálózatépítés, az információk cseréje, a kollektív intelligencia és az új tudás, új gondolatok együttes kimunkálása. Mindez a gazdákról, erdészekről, tanácsadókról, kutatókról és másokról szól, akik partnerként működnek együtt, hogy választ találjanak a mindennapok igényeire, kihívásaira és lehetőségeire. A LIAISON projekt célja, hogy jobban megértsük, mit jelent a sikeres partnerség az innovációban. Miért képes néhány partnerségi együttműködés önmagát jól megszervezni, az új elképzeléseket megragadni, támogatni és valami teljesen újat létrehozni? Hogyan tesztelik és hogyan alkalmazzák mindezt a gyakorlatban is? A LIAISON legfontosabb célja, hogy még inkább támogassa a sikeres innovációs partnerségeket!

  Partnerek
  Soil Association
  Ruralis
  Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
  Groupe de Bruges
  Forschungsinstitut für biologischen Landbau
  Institute of Philosophy and Sociology at BAS
  TEAGASC – Agriculture and Food Development Authority
  Hochschule für Nachhaltige Entwicklung Eberswalde
  Highclere Consulting
  Universidad Politécnica de Madrid
  Institut de l’Elevage
  Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
  Innovatiesteunpunt voor Landbouw Enplatteland
  Università di Pisa
  Universidade de Évora
  University of Exeter
  Projektadatok

  Cím
  Jobb vidéki innováció: szereplők, eszközök és politikák összekapcsolása hálózatokon keresztül

  Rövidítés
  LIAISON

  Projekt azonosító
  Grant Agreement (GA) N°773418

  Tartam
  2018. május 1. – 2022. április 30.

  Kapcsolat
  EU Flag

  LIAISON has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation programme under grant agreement No. 773418