Leírás

Az EUREKA összekapcsolt 21 multiaktort (MA) 16 tagországból és 48 támogató szervezetet, hogy közösen hozzon létre megerősített uniós szintű mezőgazdasági tudásbázist egy nyílt forráskódú e-platform fejlesztésével, amelyet FarmBooknak neveznek. Ez két különböző felhasználói csoport igényeinek kielégítésére fog törekedni: az MA-projektpartnerek és az MA végfelhasználói (gazdálkodók, erdészek, tanácsadók, tudósok, döntéshozók stb.).

Az EUREKA elemzi az MA projekt tudásanyag-kínálatát (outputok, tevékenységek, terjesztés stb.). Ebből az elemzésből a legjobb gyakorlatokat és ajánlásokat alakítják ki a jelenlegi MA-közösség és az EIP-AGRI (+ SWG SCAR AKIS) számára a jövőbeli MA projektek tervezésének javítására. Az EUREKA elemzi a potenciális végfelhasználók tudásigényét, profilokat készít és meghatározza ezek igényeit, nehézségeiket és preferenciáikat Európa négy makrorégiójában. Az EUREKA integrálja a tudás kínálatára és keresletére vonatkozó elemzés eredményeit, konzultálva különböző szakértői munkacsoportokkal, hogy közösen rangsorolja az MA projekteket, és kiválassza a legjelentősebb, illetve legnagyobb hatású mezőgazdasági MA-projektismereteket a vidéki és a tudományos közösség számára. A FarmBookot úgy tervezik meg, hogy ezt a tudást hozzáférhető, szabványalapú, könnyen kereshető és nyílt forráskódú módon jelenítse meg. A FarmBookot több iterációban optimalizálják a végfelhasználói visszajelzésekkel, és Európa-szerte népszerűsítik, terjesztik a végfelhasználók és az MA-projektközösségek felé.

Partnerek
Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba
Põllumajandusuuringute Keskus
Università degli Studi di Torino
Royal Agricultural University
AC3A – Association des Chambres d’agriculture de l’Arc atlantique
Conseil Européen des Jeunes Agriculteurs
Universiteit Gent
Leap Forward
Kmetijski inštitut Slovenije
Institut de l’Elevage
Geoponiko Panepistimion Athinon
Aarhus University
Highclere Consulting
Maastricht University
IFOAM Organics Europe
Universidade de Santiago de Compostela
Hochschule Rhein-Waal
Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie
3A-Parco Tecnologico Agro-alimentare Dell’Umbria Societa Consortile
Projektadatok

Cím
Európai tudástár a legjobb mezőgazdasági gyakorlatokért

Rövidítés
EUREKA

Projekt azonosító
Grant Agreement (GA) N°862790

Tartam
2020. január 1. – 2022. március 31.

Kapcsolat

igazgatói tanácsadó

EU Flag

EUREKA has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 862790