Leírás

Az AdvisoryNetPEST projekt átfogó célja, hogy hálózatba szervezze és korszerűsítse a tanácsadói szolgáltatásokat az Európai Unió egészére kiterjedően, hogy növelje a tudásmegosztást a szaktanácsadók és a mezőgazdasági tudás- és innovációs rendszerek más szereplői között a peszticidek használatának és kockázatainak csökkentése érdekében, lehetővé téve ezáltal a mezőgazdasági ágazat számára a „Termőföldtől az asztalig” stratégiában javasolt célok elérését.

Ennek érdekében a projekt azonosítja és összegyűjti azokat az újszerű növényvédelmi megközelítéseket és megoldásokat, amelyek termelési, gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi szempontból egyaránt megalapozottak és az Európai Unió tagállamaiban adaptálhatóak. Emellett a meglévő nemzeti szaktanácsadó rendszerekre és szereplőkre alapozva egy európai tanácsadói hálózatot épít ki, melyen keresztül a szaktanácsadóknak és más érintetteknek kifejlesztett képzések, terepi tanulmányutak és szakmai találkozók által hozzájárul a tudáscseréhez és az újszerű peszticid-felhasználást csökkentő megközelítések és megoldások széles körű elterjesztéséhez, gyakorlati alkalmazásához és elfogadásához a teljes értékláncban.

Az AKI munkacsomag vezetőként feltérképezi a szakmailag kapcsolódó projekteket és kezdeményezéseket, uniós szintű munkaértekezleteket és egyéb együttműködési tevékenységeket szervez, valamint nemzeti tudástranszfer és innovációs műhelytalálkozókat hív össze és koordinál. Emellett nemzeti szinten a projekt tanácsadói hálózatának kialakításáért és folyamatos koordinálásáért felel, újszerű megközelítéseket azonosít és értékel, valamint szaktanácsadókat képez és informál, felkészítve őket ezzel a peszticid-felhasználás csökkentéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsadásra.

Partnerek
Prasidentenkonferenz der Landwirtschaftskammern Osterreichs
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
National Agricultural Advisory Service NAAS
Occitanie Regional Chamber of Agriculture (CRAO)
Instituto Navarro de Tecnologias e Infraestructuras Agroalimentarias SA
SEGES INNOVATION PS
Landwirtschaftskammer Niederoesterreich
Institut des professionnels du végétal
Mreza Savjetodavnih Sluzbi Jugoistocne Europe
Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie
GAIA
Consulai
RSK ADAS Limited
Provinciaal Extern Verzelfstandigd Agentschap in Privaatrechtelijke Vorm Vzw
Landeskammer Fuer Land und Fortwirtschaft in Steiermark
Eigen Vermogen Van Het Instituut Voor Landbouw- En Visserijonderzoek
Latvijas Lauku Konsultaciju un Izglitibas Centrs
Geoponiko Panepistimion Athinon
AdvisoryNetPest logó
Projektadatok

Cím
Európai uniós tanácsadó hálózatok együttműködése a növényvédő szerek használatának és kockázatainak csökkentése érdekében

Rövidítés
AdvisoryNetPEST

Projekt azonosító
Grant agreement ID: 101134122

Tartam
2024. január 01. – 2028. december 31.

Kapcsolat