Leírás

Az EUREKA összekapcsolt 21 multiaktort (MA) 16 tagországból és 48 támogató szervezetet, hogy közösen hozzon létre megerősített uniós szintű mezőgazdasági tudásbázist egy nyílt forráskódú e-platform fejlesztésével, amelyet FarmBooknak neveznek. Ez két különböző felhasználói csoport igényeinek kielégítésére fog törekedni: az MA-projektpartnerek és az MA végfelhasználói (gazdálkodók, erdészek, tanácsadók, tudósok, döntéshozók stb.).

Az EUREKA elemzi az MA projekt tudásanyag-kínálatát (outputok, tevékenységek, terjesztés stb.). Ebből az elemzésből a legjobb gyakorlatokat és ajánlásokat alakítják ki a jelenlegi MA-közösség és az EIP-AGRI (+ SWG SCAR AKIS) számára a jövőbeli MA projektek tervezésének javítására. Az EUREKA elemzi a potenciális végfelhasználók tudásigényét, profilokat készít és meghatározza ezek igényeit, nehézségeiket és preferenciáikat Európa négy makrorégiójában. Az EUREKA integrálja a tudás kínálatára és keresletére vonatkozó elemzés eredményeit, konzultálva különböző szakértői munkacsoportokkal, hogy közösen rangsorolja az MA projekteket, és kiválassza a legjelentősebb, illetve legnagyobb hatású mezőgazdasági MA-projektismereteket a vidéki és a tudományos közösség számára. A FarmBookot úgy tervezik meg, hogy ezt a tudást hozzáférhető, szabványalapú, könnyen kereshető és nyílt forráskódú módon jelenítse meg. A FarmBookot több iterációban optimalizálják a végfelhasználói visszajelzésekkel, és Európa-szerte népszerűsítik, terjesztik a végfelhasználók és az MA-projektközösségek felé.

Partnerek
Maastricht University
Põllumajandusuuringute Keskus
3A-Parco Tecnologico Agro-alimentare Dell’Umbria Societa Consortile
Royal Agricultural University
AC3A – Association des Chambres d’agriculture de l’Arc atlantique
Università degli Studi di Torino
Universidade de Santiago de Compostela
Hochschule Rhein-Waal
Leap Forward
Geoponiko Panepistimion Athinon
Universiteit Gent
Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie
Kmetijski inštitut Slovenije
Institut de l’Elevage
Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba
Highclere Consulting
Conseil Européen des Jeunes Agriculteurs
Aarhus University
IFOAM Organics Europe
Projektadatok

Cím
Európai tudástár a legjobb mezőgazdasági gyakorlatokért

Rövidítés
EUREKA

Projekt azonosító
Grant Agreement (GA) N°862790

Tartam
2020. január 1. – 2022. március 31.

Kapcsolat

igazgatói tanácsadó

EU Flag

EUREKA has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 862790