Aktualitások

Támogatáskalkulátor frissítés

A mai naptól frissítésre kerültek a támogatáskalkulátor fajlagos támogatási összegei, ezzel segítve az augusztus 15-ig lehetséges belépésre vonatkozó döntést. A frissítés alapját az adja, hogy lezárult az 2015. évi egységes kérelem benyújtási időszaka, így lehetőség nyílt a benyújtott igénylések alapján megbecsülni az egyes jogcímek várható támogatási összegeit.

Részletek »

2015. 07. 08.


Támogatáskalkulátor

Mai naptól elérhető a mezőgazdasági kistermelői támogatási rendszerbe történő belépést segítő támogatáskalkulátor. A rendszerhez 2015. augusztus 15-ig lesz mód csatlakozni, a legalább 1 hektár támogatásra jogosult területtel rendelkező gazdálkodóknak. A rendszerben történő részvétel során a mezőgazdasági termelőnek mindvégig rendelkeznie kell a belépéskor jóváhagyott támogatásra jogosult területtel, viszont a belépéskor igazolt állatokra vonatkozóan nincsen birtokon tartási kötelezettség. A mezőgazdasági kistermelői támogatás részletes szabályait a 16/2015. (IV.9) FM rendelet tartalmazza.

Részletek »

2015. 04. 24.


Megkezdte működését a Sertésinformációs Rendszer

Megkezdte működését a Sertésinformációs Rendszer honlapja, amely tartalmaz egy, a termelői és a piaci döntéseket elősegítő, az ágazat szereplői által szabadon elérhető, folyamatosan frissülő, tematikailag egységes rendszerbe foglalt információs adatbázist. A piaci folyamatok átláthatósága érdekében lehetővé teszi a piaci szereplők számára a tájékozódást az ágazatot érintő legfrissebb hírek, adatok és információk alapján.

Részletek »

2014. 04. 01.


Megjelent az AKI Agrárpiaci Információk című, aktuális piaci és statisztikai információkat tartalmazó sorozatának első száma

Megjelent az AKI Agrárpiaci Információk című, aktuális piaci és statisztikai információkat tartalmazó sorozatának első száma, mely a későbbiekben havonta lesz elérhető. A kiadvány elsődleges célja a kisebb üzemméretű mezőgazdasági termelők ellátása a gazdálkodásukhoz szükséges aktuális információkkal. Ezen információk körébe tartozik a fontosabb mezőgazdasági termékek és a mezőgazdasági inputok piaci helyzetének alakulása. Emellett árinformációkat, külkereskedelmi és egyéb agrárstatisztikai adatokat és ahhoz kapcsoló elemzéseket is közlünk a kiadványban.

Részletek »

2014. 02. 26.


Felhívás legfrissebb böngészők beszerzésére

Kérjük felhasználóinkat, hogy az akadálymentes és biztonságos használat érdekében minél előbb szerezzék be böngészőik legfrissebb, gyártóik által is támogatott verzióit.

Részletek »

2014. 01. 01.


Januártól egységes agrárstatisztikai információs rendszer működik

Budapest, 2013. december 17. - Januártól korszerű, interneten elérhető, egységes agrárstatisztikai információs rendszer váltja fel az eddig papír alapon működőt. Az új rendszer összehangoltan működik a Piaci Árinformációs Rendszerrel (PÁIR), valamint a vágóhídi minősítési adatok nyilvántartásának és feldolgozásának informatikai rendszerével (OVMR). A fejlesztés megkönnyíti az ágazati szereplők, az agrárirányítás és az agrárkutatás munkáját a feldolgozott információk széleskörű elérhetősége biztosításával. A projekt 497,6 millió forintos Európai Uniós támogatásból az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) vezetésével, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) együttműködésével valósult meg.

Részletek »

2013. 12. 17.


megjelenítés: darab/oldal
első | « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | utolsó