Aktualitások

Megkezdte működését a Halászati Információs Rendszer (HALir)

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet folyamatosan bővíti információs szolgáltatásait, így az eddigi statisztikai jelentések és lekérdezhető adatbázisok mellett elindította térképi adatszolgáltatását is. A Halászati Információs Rendszer (HALir) az „Állami halgazdálkodási feladatok támogatása” fejezeti kezelésű előirányzat részeként a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával jött létre (projektazonosító: HHgF/867/2016).

Részletek »

2017. 09. 19.


Agrár-kockázatkezelési workshop az AKI-ban

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet idén negyedik alkalommal szervezte meg „Az agrár-kockázatkezelési rendszer 2016. évi tapasztalatai” című éves workshopját. A szakmai eszmecserén az agrár-kárenyhítési, valamint díjtámogatott biztosítási rendszer működtetésében meghatározó hatósági szervezetek (MÁK, Nébih, FÖMI, OMSZ), biztosítók és biztosítóegyesületek, valamint a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az AKI illetékesei vettek részt. A rendezvény célja a 2016. évi agrár-kockázatkezelési rendszer eredményeinek értékelése volt a számok tükrében, valamint a 2017. évi tapasztalatok és várható tendenciák megvitatása volt.

Részletek »

2017. 09. 13.


Biztosítsa be helyét! BIOEAST nemzetközi konferencia az OMÉK-on! / Get your seat confirmed! BIOEAST international conference at OMÉK

2017. szeptember 20-án a Földművelésügyi Minisztérium, az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezettel és az Agrárgazdasági Kutató Intézettel együttműködésben nemzetközi konferenciát szervez „Az együttműködések szerepe az ágazati kutatásban – nemzetközi BIOEAST konferencia” címmel. On 20 September 2017, the Hungarian Ministry of Agriculture (FM), together with the Food and Agriculture Organisation (FAO) and the Research Institute of Agricultural Economics (AKI) will organize its international conference on the theme of ’Added value of cooperation in bioeconomy research - international BIOEAST conference’.

Részletek »

2017. 08. 21.Évente 70 milliárd forint termelési értéket veszít az ország az öntözés hiányával – nyilvános intézeti vita az öntözésfejlesztésről

„Az öntözhetőség természeti-gazdasági korlátainak hatása az öntözhető területekre” c. könyvtervezet vitáját 2017. május 30-án tartotta az Intézet, amelyen a kutatóműhely munkatársai mellett a Földművelésügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, az Országos Vízügyi Főigazgatóság képviselői, több egyetem illetékesei, valamint az öntözés mellett elkötelezett mezőgazdasági termelők szervezetei és a technológiát forgalmazó integrátorok vettek részt.

Részletek »

2017. 05. 31.megjelenítés: darab/oldal
első | « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | utolsó