Aktualitások

Megjelent az AKI Agrárpiaci Információk című, aktuális piaci és statisztikai információkat tartalmazó sorozatának első száma

Megjelent az AKI Agrárpiaci Információk című, aktuális piaci és statisztikai információkat tartalmazó sorozatának első száma, mely a későbbiekben havonta lesz elérhető. A kiadvány elsődleges célja a kisebb üzemméretű mezőgazdasági termelők ellátása a gazdálkodásukhoz szükséges aktuális információkkal. Ezen információk körébe tartozik a fontosabb mezőgazdasági termékek és a mezőgazdasági inputok piaci helyzetének alakulása. Emellett árinformációkat, külkereskedelmi és egyéb agrárstatisztikai adatokat és ahhoz kapcsoló elemzéseket is közlünk a kiadványban.

Részletek »

2014. 02. 26.


Felhívás legfrissebb böngészők beszerzésére

Kérjük felhasználóinkat, hogy az akadálymentes és biztonságos használat érdekében minél előbb szerezzék be böngészőik legfrissebb, gyártóik által is támogatott verzióit.

Részletek »

2014. 01. 01.


Januártól egységes agrárstatisztikai információs rendszer működik

Budapest, 2013. december 17. - Januártól korszerű, interneten elérhető, egységes agrárstatisztikai információs rendszer váltja fel az eddig papír alapon működőt. Az új rendszer összehangoltan működik a Piaci Árinformációs Rendszerrel (PÁIR), valamint a vágóhídi minősítési adatok nyilvántartásának és feldolgozásának informatikai rendszerével (OVMR). A fejlesztés megkönnyíti az ágazati szereplők, az agrárirányítás és az agrárkutatás munkáját a feldolgozott információk széleskörű elérhetősége biztosításával. A projekt 497,6 millió forintos Európai Uniós támogatásból az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) vezetésével, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) együttműködésével valósult meg.

Részletek »

2013. 12. 17.ASIR/PÁIR projekt az Agrárinformatika konferencián

Debrecen, 2013. november 8. – Az Agrárinformatika 2013 konferencián is bemutatásra került az EKOP-1.2.17/A-2012-2012-0001 projekt keretében készülő egységes agrárstatisztikai információs rendszer.

Részletek »

2013. 11. 14.megjelenítés: darab/oldal
első | « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | utolsó
Impresszum|Adatvédelem|Címkék|GYIK|Honlaptérkép|Írjon nekünk|RSS|Technikai információk

© Agrárgazdasági Kutató Intézet 2012-2017