Címzett e-mail címe*:
Feladó neve*:
Szöveg:
Ellenőrző kód*:
Új kód kérése
(A sárga keretben látható betűkből és számokból álló karaktersorozat balról jobba olvasva.)
Elküld »
Mégsem »

EKOP-1.2.17/A-2012-2012-0001

ASIR/PÁIR projekt az Agrárinformatika konferencián

2013. 11. 14.

Debrecen, 2013. november 8. – Az Agrárinformatika 2013 konferencián is bemutatásra került az EKOP-1.2.17/A-2012-2012-0001 projekt keretében készülő egységes agrárstatisztikai információs rendszer.

Agrárinformatika 2013 címmel nemzetközi konferenciát szervezett a Debreceni Egyetem AGTC Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kara, együttműködésben a Magyar Agrárinformatikai Szövetséggel, az MTA DAB Agrárökonómiai Munkabizottságával és az Európai Agrárinformatikai Szövetséggel, hogy áttekintse az agrárinformatika elmúlt 35 évének oktatási, kutatási és fejlesztési eredményeit.

A november 8-9-én megrendezett konferencián Palotay Szilveszter, az Agrárgazdasági Kutató Intézet informatikai osztályvezetője bemutatta a jelenleg zajló „Web alapú agrárstatisztikai információs rendszer kialakítása és összeköttetése” című projekt célkitűzéseit, a megvalósítás módszerét és eszközeit, valamint a fejlesztés várható eredményeit.

Előadásában hangsúlyozta, hogy a projekt eredménye egy olyan egységes ASIR/PÁIR szoftveralkalmazás keretrendszer, amely a PÁIR jelenleg is működő Web alapú, központi szoftvere funkcionalitásának és az ASIR speciális igényeinek együttes figyelembe vételével került megvalósításra. Az új, egységes és magas rendelkezésre állású platform a PÁIR igényeinek maradéktalan kielégítése mellett biztosítja az ASIR és PÁIR adatok WEB alapú elektronikus gyűjtésének, feldolgozásának, tárolásának, hozzáférésének és szabályozott megosztásának alkalmazásszoftver környezetét.

Vissza »