2018.08.08

Felmérés az élelmiszergazdasági vállalkozások foglalkoztatási és piacra jutási lehetőségeiről és problémáiról

Tisztelt Hölgyem/Uram! A Hétfa Kutatóintézet az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével kérdőíves felmérést végez, amelynek célja az élelmiszergazdasági vállalkozások helyzetének, jellemzőinek feltárása, különös tekintettel a munkaerő-utánpótlásra és a piacra jutási lehetőségekre.

2018.06.28

IFCN konferencia Írországban

A Nemzetközi Gazdaságösszehasonlító Hálózat (International Farm Comparision Network, IFCN) 2018. június 9–13. között Írországban, Cork városában tartotta 19. konferenciáját.

2018.06.25

Elindult az ÉLIR-honlap

Megkezdte működését az Élelmiszeripari Információs Rendszer honlapja, amelynek célja, hogy az eddig széttagoltan, több szervezet oldalán megjelenő élelmiszeripari adatokat egy helyen gyűjtse össze, megkönnyítve ezzel az ágazati szereplők döntéshozatalát.

2018.06.25

Online felmérés a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetéséről

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kutatást végez a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetési szabályairól a kamarai tagok körében.

2018.06.14

Klímamodellek készültek a főbb hazai gabonafélékre – intézeti vita az AKI friss kutatásáról

„A klímaváltozás hatásának modellezése a főbb hazai gabonafélék esetében” című tanulmány szokásos nyilvános intézeti vitájára 2018. június 12-én került sor. A kutatásból készülő kiadvány a közeljövőben jelenik meg, melynek elkészítéséhez jelentős segítséget nyújtanak az opponensek észrevételei, valamint a rendezvény tanulságai.

2018.05.22

NŐK ÉS A DIGITALIZÁCIÓ – NEMZETKÖZI KONFERENCIA

A Magyar Női Unió és az Agrárminisztérium nemzetközi konferenciát szervez „Nők és a digitalizáció” címmel 2018. május 23-án 9.45–13.00 között az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében. A konferencián angol és magyar nyelvű előadások egyaránt hallhatók, szinkrontolmácsolás biztosított. Előzetes regisztráció szükséges.

2018.05.17

Mit tartogat a következő évtized?

A 2018. május 15-én és 16-án Herceghalmon megrendezett Outlook 2018 nemzetközi konferencia keretében a hazai szervezők, az Agrárgazdasági Kutató Intézet, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a nemzetközi AGMEMOD Konzorciummal karöltve, valamint az Európai Bizottság támogató közreműködésével a mezőgazdasági és élelmiszerpiacok középtávú trendjeinek megvitatása mellett a keveréktakarmány-gyártás környezeti fenntarthatóságot szolgáló újításainak bemutatását tűzték ki célul.

2018.04.13

Közbeszerzési eljárás megindítása

„HALir rendszer meglévő GIS licenckomponenseinek bővítése és éves követése” tárgyú eljárást indító dokumentumok

2018.04.12

Szakmai szeminárium az AKI szervezésében

A sertéstartásból származó környezetterhelés nyomonkövethetőségének megalapozása SMART mintagazdaságok kialakításán keresztül

2018.04.10

OUTLOOK KONFERENCIA 2018: KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPA AGRÁRPIACI KILÁTÁSAI

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és az AGMEMOD Konzorcium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) támogató közreműködésével „Közép- és Kelet-Európa agrárpiaci kilátásai - mezőgazdasági és élelmiszerpiaci trendek az elkövetkező évtizedben, valamint kihívások és megoldások a keveréktakarmány-gyártás aspektusából” címmel nemzetközi szakmai konferenciát szervez 2018. május 15-én és 16-án Herceghalmon, az Abacus Business & Wellness Hotelben.