2018.12.12

KONFERENCIA MEGHÍVÓ - AGROmashEXPO - 2019.01.23

MEGHÍVÓ Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében, az Agrárminisztérium (AM) támogató közreműködésével megrendezésre kerülő "A piaci transzparencia értéke - 20 éves a Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR)" című nemzetközi konferenciára

2018.11.27

Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban

Sikerrel zárult az Agrárgazdasági Kutató Intézet által 2018. november 22-én rendezett, az "Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban: technológiai szükségszerűség vagy felelős stratégiával, együttműködéssel kezelhető kihívás?" című szakmai előadás és ehhez kapcsolódó témabeszélgetés.

2018.10.17

Pacioli 26 Budapesten

Az FADN-adatok gyűjtésével és elemzésével foglalkozó szakértők találkozóját tartották október 1–3. között a Wageningen Economic Research rendezésében. Az idei konferencián nemcsak az Európai Unió, hanem az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Norvégia, Svájc és Koszovó szakértői is képviseltették magukat.

2018.10.17

Agrár-kockázatkezelési workshop az AKI-ban

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet immáron ötödik alkalommal rendezte meg 2018. október 16-án Az agrár-kockázatkezelési rendszer 2017. évi tapasztalatai című éves workshopját.

2018.10.09

A közfoglalkoztatás hatása a helyi gazdaságra

Megjelent a Hétfa Kutatóintézet által, többek között az Agrárgazdasági Kutató Intézet munkatársainak közreműködésével készített A közfoglalkoztatás hatása a helyi gazdaságra című kutatási jelentés – adta hírül a Közfoglalkoztatási portál.

2018.10.01

Meghívó az „Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban” című szakmai workshopra (Magyar Tudomány Ünnepe)

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet ezúton tisztelettel meghívja Önt a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében 2018. november 22-én (csütörtökön) megrendezésre kerülő, az „Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban: technológiai szükségszerűség vagy felelős stratégiával, együttműködéssel kezelhető kihívás?” című szakmai előadásra és kapcsolódó témabeszélgetésre.

2018.09.19

A mezőgazdaság digitalizációja – anonim termelői kérdőív

A Digitális Agrár Stratégia megvalósításának támogatásához az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) felmérést készít a jelenlegi helyzetről. A kérdőív a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen – árutermelés céljából – folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetők informatikai ismereteivel, valamint a gazdaságok digitális eszközök és információs rendszerek használatával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.

2018.09.11

Gábor Dénes-díj

A Novofer Alapítvány – szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit – immár 30. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.

2018.09.03

Miniszteri elismerést kapott az AKI munkatársa

Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet nyújtott át Kiss Andrea Erzsébetnek, az Agrárgazdasági Kutató Intézet tudományos segédmunkatársának a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer elemzésében, a jövedelemstabilizációs alap bevezetésében és a mezőgazdasági öntözés gazdaságossági vizsgálataiban végzett kiváló tevékenységéért.

2018.09.03

Miniszteri elismerést kapott az AKI volt munkatársa

Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet nyújtott át dr. Tunyoginé Nechay Veronikának, az Agrárgazdasági Kutató Intézet nyugalmazott osztályvezetőjének az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci Árinformációs Rendszerének kialakításában és működtetésében elért eredményiért, kutatási tevékenységéért és szakírói munkájáért.