2019.01.29

Európai szintű vidéki innovációs verseny

Sikeres gazdálkodói, erdészeti és élelmiszeripari együttműködési kezdeményezéseket keresünk – a LIAISON projekt szeretné megtalálni és „díjazni” a legjobban működő vidéki innovációs együttműködéseket.

2019.01.25

20 éves a PÁIR

Közel kétszáz résztvevő érdeklődése mellett, az AGROmashEXPO nyitónapján a Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR) húszéves fennállása alkalmából rendezett konferenciát a NAK és a rendszert működtető AKI, az AM közreműködésével. A PÁIR két évtized alatti fejlődése látványos, és jó esély van arra, hogy hosszú távon egyszerűbbé váljon az adatszolgáltatás.

2018.11.27

Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban

Sikerrel zárult az Agrárgazdasági Kutató Intézet által 2018. november 22-én rendezett, az "Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban: technológiai szükségszerűség vagy felelős stratégiával, együttműködéssel kezelhető kihívás?" című szakmai előadás és ehhez kapcsolódó témabeszélgetés.

2018.10.29

Miniszteri elismerést kapott az AKI munkatársa október 23-án

Dr. Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át október 23-a, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából Vári Enikőnek, az AKI tudományos munkatársának az öntözéses gazdálkodás elősegítése, valamint az agrárdigitalizáció területén végzett kiváló tevékenységéért, szakmai munkájáért.

2018.10.17

Pacioli 26 Budapesten

Az FADN-adatok gyűjtésével és elemzésével foglalkozó szakértők találkozóját tartották október 1–3. között a Wageningen Economic Research rendezésében. Az idei konferencián nemcsak az Európai Unió, hanem az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Norvégia, Svájc és Koszovó szakértői is képviseltették magukat.

2018.10.17

Agrár-kockázatkezelési workshop az AKI-ban

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet immáron ötödik alkalommal rendezte meg 2018. október 16-án Az agrár-kockázatkezelési rendszer 2017. évi tapasztalatai című éves workshopját.

2018.10.09

A közfoglalkoztatás hatása a helyi gazdaságra

Megjelent a Hétfa Kutatóintézet által, többek között az Agrárgazdasági Kutató Intézet munkatársainak közreműködésével készített A közfoglalkoztatás hatása a helyi gazdaságra című kutatási jelentés – adta hírül a Közfoglalkoztatási portál.

2018.10.01

Meghívó az „Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban” című szakmai workshopra (Magyar Tudomány Ünnepe)

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet ezúton tisztelettel meghívja Önt a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében 2018. november 22-én (csütörtökön) megrendezésre kerülő, az „Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban: technológiai szükségszerűség vagy felelős stratégiával, együttműködéssel kezelhető kihívás?” című szakmai előadásra és kapcsolódó témabeszélgetésre.

2018.09.19

A mezőgazdaság digitalizációja – anonim termelői kérdőív

A Digitális Agrár Stratégia megvalósításának támogatásához az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) felmérést készít a jelenlegi helyzetről. A kérdőív a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen – árutermelés céljából – folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetők informatikai ismereteivel, valamint a gazdaságok digitális eszközök és információs rendszerek használatával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.

2018.09.11

Gábor Dénes-díj

A Novofer Alapítvány – szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit – immár 30. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.