2018.10.10

BIOEAST-konferencia a Magyar Tudományos Akadémián

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében kerül sor 2018. november 8-án a Bioeconomy in the forefront of national policies – BIOEAST conference című rendezvényre a Magyar Tudományos Akadémián.

2018.10.01

Meghívó az „Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban” című szakmai workshopra (Magyar Tudomány Ünnepe)

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet ezúton tisztelettel meghívja Önt a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében 2018. november 22-én (csütörtökön) megrendezésre kerülő, az „Élelmiszerveszteség a feldolgozóiparban: technológiai szükségszerűség vagy felelős stratégiával, együttműködéssel kezelhető kihívás?” című szakmai előadásra és kapcsolódó témabeszélgetésre.

2018.09.19

A mezőgazdaság digitalizációja – anonim termelői kérdőív

A Digitális Agrár Stratégia megvalósításának támogatásához az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) felmérést készít a jelenlegi helyzetről. A kérdőív a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen – árutermelés céljából – folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetők informatikai ismereteivel, valamint a gazdaságok digitális eszközök és információs rendszerek használatával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.

2018.09.11

Gábor Dénes-díj

A Novofer Alapítvány – szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit – immár 30. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.

2018.09.03

Miniszteri elismerést kapott az AKI munkatársa

Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet nyújtott át Kiss Andrea Erzsébetnek, az Agrárgazdasági Kutató Intézet tudományos segédmunkatársának a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer elemzésében, a jövedelemstabilizációs alap bevezetésében és a mezőgazdasági öntözés gazdaságossági vizsgálataiban végzett kiváló tevékenységéért.

2018.09.03

Miniszteri elismerést kapott az AKI volt munkatársa

Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet nyújtott át dr. Tunyoginé Nechay Veronikának, az Agrárgazdasági Kutató Intézet nyugalmazott osztályvezetőjének az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci Árinformációs Rendszerének kialakításában és működtetésében elért eredményiért, kutatási tevékenységéért és szakírói munkájáért.

2018.08.08

Felmérés az élelmiszergazdasági vállalkozások foglalkoztatási és piacra jutási lehetőségeiről és problémáiról

Tisztelt Hölgyem/Uram! A Hétfa Kutatóintézet az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével kérdőíves felmérést végez, amelynek célja az élelmiszergazdasági vállalkozások helyzetének, jellemzőinek feltárása, különös tekintettel a munkaerő-utánpótlásra és a piacra jutási lehetőségekre.

2018.06.28

IFCN konferencia Írországban

A Nemzetközi Gazdaságösszehasonlító Hálózat (International Farm Comparision Network, IFCN) 2018. június 9–13. között Írországban, Cork városában tartotta 19. konferenciáját.

2018.06.25

Elindult az ÉLIR-honlap

Megkezdte működését az Élelmiszeripari Információs Rendszer honlapja, amelynek célja, hogy az eddig széttagoltan, több szervezet oldalán megjelenő élelmiszeripari adatokat egy helyen gyűjtse össze, megkönnyítve ezzel az ágazati szereplők döntéshozatalát.

2018.06.25

Online felmérés a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetéséről

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kutatást végez a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetési szabályairól a kamarai tagok körében.