2017.12.11

Műhelyvita az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a MTA Közgazdasági és Regionális Kutatások Központjának közös kutatásáról

Az Éghajlatváltozási alkalmazkodás-kutatás című kutatási projekt keretében tartott műhelyvitát az Agrárgazdasági Kutató Intézet 2017. december 8-án.

2017.11.20

Háromoldalú együttműködési megállapodás született a tejágazattal kapcsolatos adatszolgáltatás fejlesztéséért

Együttműködési megállapodást írt alá november 14-én Velencén az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT). A háromoldalú kooperációban résztvevők a jövőben a hatályos jogszabályokkal összhangban, együttesen működtetik a tejágazatra vonatkozó adatszolgáltatási rendszert.

2017.11.16

Nyilvánosságra hozták Az EU bioenergia-stratégiájának és cselekvési tervének felülvizsgálata című szakértői jelentést

A felülvizsgálat a stratégia előrehaladásának részben kvantitatív és kvalitatív értékelése.

2017.11.16

Sertésadat bővítése

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a pair.aki.gov.hu és a sertesinfo.aki.gov.hu weboldalakon a hazai termelésből származó vágósertés felvásárolt darabszáma és termelői ára mellett 2017. november 16-tól kezdődően a felvásárolt sertések hasított súlya is megjelenítésre kerül. Bízunk benne, hogy a – Sertés Lobbi által benyújtott szakmai kérés nyomán – kibővített adat támogatja a termékpálya szereplőinek szakmai tevékenységét.

2017.10.12

Magyar Tudomány Ünnepe 2017 - Az Agrárgazdasági Kutató Intézet szakmai előadása - Rácz Katalin

„A magyarországi agrárszakképzési rendszer kihívásai”, Előadó: Rácz Katalin

2017.10.05

Tiszta Levegő Párbeszéd /Clean Air Dialogue

Az Európai Bizottság a levegőminőségi célok elérése érdekében „Tiszta Levegő Párbeszéd” programot kezdeményezett, melynek keretében kétoldalú tárgyalásokon tekintik át az adott országban a levegővédelem területén eddig megvalósított és tervezett intézkedéseket, valamint a végrehajtás során tapasztalt és várható nehézségeket. Az önként jelentkezett tagországok közül Magyarország volt a harmadik, ahova az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának szakmai küldöttsége ellátogatott.

2017.10.03

MKR tanulmányút

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet tanulmányutat szervezett az agrárkockázat-kezelési rendszer működéséről a koszovói Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium képviselői számára.

2017.09.27

Szója mint takarmány

Szakmai szeminárium a USSEC, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége, valamint az AKI szervezésében

2017.09.22

Együttműködési megállapodásokat írt alá az AKI, a NAIK, a Magyar Szója Nonprofit Kft. és a Gabonaszövetség Takarmánygyártók Tagozata

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) kezdeményezésére két stratégiai együttműködési megállapodás aláírására került sor a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron 2017. szeptember 22-én.

2017.09.21

Platform a nemzetközi együttműködéshez a biomassza-alapú gazdaság terén

Közös konferenciát szervezett a Földművelésügyi Minisztérium, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és az Agrárgazdasági Kutató Intézet az OMÉK nyitónapján.