2018.06.25

Elindult az ÉLIR-honlap

Megkezdte működését az Élelmiszeripari Információs Rendszer honlapja, amelynek célja, hogy az eddig széttagoltan, több szervezet oldalán megjelenő élelmiszeripari adatokat egy helyen gyűjtse össze, megkönnyítve ezzel az ágazati szereplők döntéshozatalát.

2018.06.25

Online felmérés a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetéséről

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kutatást végez a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetési szabályairól a kamarai tagok körében.

2018.06.14

Klímamodellek készültek a főbb hazai gabonafélékre – intézeti vita az AKI friss kutatásáról

„A klímaváltozás hatásának modellezése a főbb hazai gabonafélék esetében” című tanulmány szokásos nyilvános intézeti vitájára 2018. június 12-én került sor. A kutatásból készülő kiadvány a közeljövőben jelenik meg, melynek elkészítéséhez jelentős segítséget nyújtanak az opponensek észrevételei, valamint a rendezvény tanulságai.

2018.05.22

NŐK ÉS A DIGITALIZÁCIÓ – NEMZETKÖZI KONFERENCIA

A Magyar Női Unió és az Agrárminisztérium nemzetközi konferenciát szervez „Nők és a digitalizáció” címmel 2018. május 23-án 9.45–13.00 között az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében. A konferencián angol és magyar nyelvű előadások egyaránt hallhatók, szinkrontolmácsolás biztosított. Előzetes regisztráció szükséges.

2018.05.17

Mit tartogat a következő évtized?

A 2018. május 15-én és 16-án Herceghalmon megrendezett Outlook 2018 nemzetközi konferencia keretében a hazai szervezők, az Agrárgazdasági Kutató Intézet, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a nemzetközi AGMEMOD Konzorciummal karöltve, valamint az Európai Bizottság támogató közreműködésével a mezőgazdasági és élelmiszerpiacok középtávú trendjeinek megvitatása mellett a keveréktakarmány-gyártás környezeti fenntarthatóságot szolgáló újításainak bemutatását tűzték ki célul.

2018.04.13

Közbeszerzési eljárás megindítása

„HALir rendszer meglévő GIS licenckomponenseinek bővítése és éves követése” tárgyú eljárást indító dokumentumok

2018.04.12

Szakmai szeminárium az AKI szervezésében

A sertéstartásból származó környezetterhelés nyomonkövethetőségének megalapozása SMART mintagazdaságok kialakításán keresztül

2018.04.10

OUTLOOK KONFERENCIA 2018: KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPA AGRÁRPIACI KILÁTÁSAI

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és az AGMEMOD Konzorcium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) támogató közreműködésével „Közép- és Kelet-Európa agrárpiaci kilátásai - mezőgazdasági és élelmiszerpiaci trendek az elkövetkező évtizedben, valamint kihívások és megoldások a keveréktakarmány-gyártás aspektusából” címmel nemzetközi szakmai konferenciát szervez 2018. május 15-én és 16-án Herceghalmon, az Abacus Business & Wellness Hotelben.

2018.03.29

A „Szociális szövetkezetek működési tapasztalatai és szerepe a helyi fejlesztésben” címmel szakmai rendezvényt tartott az Agrárgazdasági Kutató Intézet.

A szakmai összejövetel célja a hazai környezetben létrejött, közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetekre irányuló, az Agrárgazdasági Kutató Intézet által 2017-ben megkezdett kutatás első eredményeinek bemutatása és megvitatása volt.

2018.03.28

Finanszírozási workshop az AKI-ban

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) Agrárgazdaságért felelős Államtitkársága idén harmadik alkalommal szervezte meg a „Finanszírozási folyamatok és támogatások alakulása az élelmiszergazdaságban, 2017” című workshopját, amelyben a Bankszövetség is közreműködött. A szakmai találkozón az agrárfinanszírozásban meghatározó bankok, garantőrök, lízingcégek és egyéb pénzügyi szervezetek képviselői, valamint az FM, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az AKI illetékesei vettek részt. A rendezvény célja a 2017. évi pénzügyi folyamatok értékelése, valamit a 2018. évi várható tendenciák áttekintése és megvitatása volt.