Az Éghajlatváltozási alkalmazkodás-kutatás című kutatási projekt keretében tartott műhelyvitát az Agrárgazdasági Kutató Intézet 2017. december 8-án.

A rendezvény célja az volt, hogy a részt vevő kutatók beszámoljanak az eddig elvégzett munkáikról. A rendezvényen a Nemzeti Alkalmazkodási Központ munkatársain kívül részt vettek a Földművelésügyi Minisztérium érdeklődő munkatársai. A kutatás tartalmi tematikáját követve az előadások négy fejezetbe lettek szétosztva: éghajlatváltozás és mezőgazdasági termelés; a magyar mezőgazdaság éghajlati szempontú hatásvizsgálata; a hazai mezőgazdaság éghajlatváltozással összefüggő kockázatkezelési technikáinak bemutatása és értékelése; a termelők alkalmazkodási döntéshozatalát meghatározó tényezők.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézetben 2017 tavaszán indult el az Éghajlatváltozási alkalmazkodás-kutatás című kutatási projekt a Nemzeti Alkalmazkodási Központ (Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat) megbízásából. A projekt célja a korábbi NATÉR program mezőgazdasági tematikájának továbbfejlesztése. A kutatási projekt megvalósításában az MTA Közgazdasági és Regionális Kutatások Központja alvállalkozóként vesz részt.

A kutatás befejezésére és az eredmények nagyközönség számára is elérhető módon történő bemutatására 2018. május végén kerül majd sor.

Az esemény programja és az előadások anyagai a mellékletek alatt tekinthetők meg.

Mellékletek