A Digitális Agrár Stratégia megvalósításának támogatásához az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) felmérést készít a jelenlegi helyzetről. A kérdőív a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen – árutermelés céljából – folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetők informatikai ismereteivel, valamint a gazdaságok digitális eszközök és információs rendszerek használatával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.

A „Mezőgazdaság 4.0” a digitális agrárgazdaság, az információs és kommunikációs technológiák, a nagytömegű adatok gyűjtésére és feldolgozására alapuló döntéstámogatás, továbbá az automatizálás és a robotizáció egyre szorosabb összefonódását, valamint a termelés, az üzemirányítás, a termékpályák üzleti modelljeinek megváltozását eredményező technológiai és vezetésirányítási reform összefoglaló neve.

Magyarország Digitális Agrár Stratégiájának (DAS) célja az agrárgazdaság digitalizációs átalakítása és fejlesztése az agrárgazdaság hatékonyságának növeléséhez, versenyképességének javításához. A digitális technológiák bevezetésének alapvető feltétele a használatukra nyitott, és az alkalmazásukhoz megfelelő tudással rendelkező humán erőforrás.

A kérdőív kitöltése önkéntes, anonim és várhatóan kb. 10 percet vesz igénybe. A kapott információkat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően, bizalmasan kezeljük.

A kérdőív kitöltéséhez kérjük, kattintson ide!

Labels: kérdőív, digitalizáció, digitális agrár stratégia